Колеж по икономика и мениджмънт Благоевград

ИНВЕСТ

Е-поща Печат PDF

Иновативното събитие ще се проведе в хибриден формат (виртуална и физическа мобилност) в периода 1 май - 6 юни 2023 г. Лектори ще бъдат преподаватели от партньорите от алианса – Университет на Тесалия, Гърция, Университет по приложни науки Карелия, Финландия, Университет по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Нидерландия, Словашки аграрен университет, Нитра и Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Участие могат да вземат студенти всички форми на обучение – бакалаври (завършили първите две години от своето следване), магистри и докторанти. Изискванията към кандидатите са за ниво на владеене на английски език B2 според ЕКР.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 15 март ( Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ).
 
Участниците ще добият ключови дигитални и компетенции в областта на устойчивото регионално развитие,  решаване на проблеми, трансдисциплинарни компетенции, комуникационни и социални умения.
 
След завършване на курса студентите ще имат практически познания за процесите на планиране и проектиране, ще могат да използват мултидисциплинарни експертни мрежи
 
Курсът ще се проведе в три фази:


Предварителни задачи (01.05 - 26.05.2023 г.)
 
= 25 - 30 часа
= Представяне онлайн, проучване на фона, проектиране на вечерната дейност, започване на учебен дневник
= Групова работа
 
Фаза на място (29.05 - 05.06.2023 г.)
 
= 64 часа
= Разработване на дейности и планове
= Семинари, обучение, екскурзии, представяне на резултатите и социални дейности
 
Финална фаза (6 - 11.06.2023 г.)
 
-  11 - 17 часа
-  Финализиране на учебния дневник
 
За участие в лятното училище няма такси. Всички разходи се покриват по проект ИНВЕСТ.
 
Всички студенти, успешно завършили курса, ще получат Сертификат от Европейски университетски алианс ИНВЕСТ и 5 кредита, които ще бъдат вписани в Европейското им дипломно приложение.


Livechat